Smartmind, sektörel tecrübesi ve uzman ekibiyle birlikte İş Analizi, İş Zekası, İş Analitiği alanlarında kesin çözümler üretir. İş Analitiği konusunda en gelişmiş özelliklere sahip platform olarak kabul edilen MicroStrategy ile birlikte, verilerinizi anlamlı ve karar verici hale getirir.
Kuruluşlar için günümüzün en önemli değeri kaliteli veridir. Ancak verilerinizin güvenliğini, kullanılabilirliğini ve doğru kişilere doğru zamanda ulaşabilirliğini nasıl sağlayacaksınız? Verilerinizin içindeki metrikleri, içgörüleri, eğilimleri nasıl ortaya çıkaracaksınız? Verilerinizi anlaşılabilir halde doğru kişilere ulaştırmanın en güvenilir ve kapsamlı çözümlerini sunan MicroStrategy ile tanışmaya hazır mısınız?
Herşey, hızlıca oluşturulan, tekrar tekrar kullanılabilen ve iş zekası uygulamalarınızın geliştirilmesini hızlandıran kuruluşunuzun yapı taşı, Kurumsal Semantik Grafik ile başlar. MicroStrategy platformu ile ekiplerinizi herhangi bir veri kaynağına bağlayabilir, her türlü cihazda görüntülenebilen pixel-perfect (Mükemmel Piksel) görselleştirmeler oluşturabilirsiniz. Böylece, kurumsal verilerinizin erişimini genişletebilir ve iyi tasarlanmış sayfalar ve bölümler ile işinizi kolayca yürütebilirsiniz.
MicroStrategy platformu, veri bilimcilerine kuruluş kapsamında yapay zeka oluşturma, eğitme ve dağıtma konusunda da destek verir.
İş zekası, mevcut verileri bir araya getirerek ve bunları analiz ederek, kuruluşun anlık durumunu veya geleceğe yönelik eğilimlerini, tablolar, çizelgeler, grafikler halinde sunan yazılım uygulamalarıdır.
İş Zekası, stratejik iş kararlarında güvenilir ve doğru karar vermeyi desteklemek için, gerekli verileri toplayıp, birleştirip analiz eder. Verilerin içindeki metrikleri anlamak ve içgörüleri elde etmek için güvenilir bir yol sunar. Başarılı şirketler elde ettikleri verileri anlamlandırmak ve kullanılabilir hale getirmek için İş Zekası araçlarını kullanır. İş Zekası, veriye dayalı stratejilerde, firmalara rakiplerine karşı büyük avantajlar sağlar.
Satış, pazarlama, müşteri ilişkileri, finans ve operasyon birimlerinde iş zekası kullanılır. İş Zekası araçları ile nicel analizler, hedefler doğrultusunda performans analizleri, müşteri eğilim analizleri ve gelecek fırsatların analizleri yapılabilir.
Örneğin; tedarik zincirinin daha iyi yönetilmesinde, nakliye sürecinde nerelerde gecikmeler olduğu ve gecikme değişkenleri tespit edilebilir. Ayrıca hangi ürünlerde veya hangi ulaşım araçlarında daha fazla gecikme olduğu tespit edilebilir. İnternet alışveriş sistemlerinde, müşterilerin hangi alanlarda zorlandığı veya alışverişi iptal etme sebepleri tespit edilebilir. Kurulacak iş alanının yerinin tespiti için demografik incelemeler, genel eğilim analizleri, potansiyel müşteri analizleri yapılabilir. Üye sayısını artırmak veya kayıtlı üyeleri elde tutmak için iş zekası kullanılabilir. Ayrıca, İş Zekası araçları CRM sistemlerindeki verileri kullanarak istenilen raporları oluşturabilir.
Daha önceleri iş zekası kullanıcıları genel olarak Bilişim Uzmanlarıydı. Fakat, ilerleyen zamanlarda iş zekası araçlarının kullanıcı dostu hale getirilmesiyle birlikte birçok alanda, bilişim uzmanı olmayan kullanıcıların bile rahatça kullanabileceği hale geldi.
Genel olarak bilişim uzmanlığında iki yaklaşım söz konusudur, birincisi klasik Bilişim Uzmanı olan kurum içerisinde istenilen raporları oluşturan grup, ikincisi ise verileri hızlıca analiz edip, verilerin içerdiği anlamı çıkarmaya odaklanmış modern grup. Verilerin doğruluğundan ziyade hızının ve içerdiği anlama önem veren, satış, pazarlama üzerine odaklanmış organizasyonlar ikinci grup Bilişim Uzmanlığını tercih etmektedir.
Stratejik kararlar için iş zekası kullanımının büyük avantajları vardır; ancak, tutarsız veri kullanımı, taktik hatalar, tecrübe eksikliği gibi durumlar iş zekası stratejilerinin doğru uygulanamamasına sebep olabilmektedir. İş zekasından faydalanmak için sadece teknolojiye sahip olmak yetmez, daha fazlası gerekir. Teknolojiyi kullanmak belki de en kolay tarafıdır; önemli olan kaliteli veri, tecrübeli personel ve uygulama süreçlerindeki titiz yaklaşımdır. Bu sebepten, iş zekası uygulamalarında istenilen başarıyı elde edebilmek için personel ve süreç takibini temel olarak ele almak gerekir.